Cuidem la ment

Barcelona i les seves entitats aborden la salut mental des d’una perspectiva integra

play
V
cerrar

Cuidem la ment

Barcelona i les seves entitats aborden la salut mental des d’una perspectiva integral

Segons l’OMS, una de cada quatre persones patirà un trastorn mental al llarg de la seva vida. Tot i això, ens costa parlar obertament d’aquestes problemàtiques, de les persones que les afronten i dels determinants que les causen. El tabú que envolta la salut mental ha generat un escenari de profunda desinformació que fomenta la discriminació de les persones amb trastorns, a les quals atribuïm falses característiques.

Al contrari del que molts poden pensar, la salut mental no és només un tema mèdic, que pot atribuir-se exclusivament a la predisposició genètica i a les característiques individuals. Factors com la classe social, el gènere, l’habitatge, el tipus de feina que tinguis o la situació laboral dels teus pares seran determinants per conservar la salut mental.

Davant d’un augment significatiu dels atesos per trastorns mentals (un 57,5% entre el 2002 i el 2015) es manifesta la necessitat d’abordar la salut mental des d’una perspectiva integral. El Pla de Salut Mental de l'Ajuntament aposta per prevenir i millorar la salut de la ciutadania després d’un procés en el qual han participat diversos grups polítics i entitats de la ciutat: des dels serveis socials fins als d’habitatge i ocupació, passant per nombroses entitats del sector i organitzacions especialitzades.

cerrar