Estiu amb gossos

Les millors platges per anar-hi amb les mascotes

Al Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà hi ha la platja de la Rubina, la primera de l’Estat que hi va permetre l’accés als animals de companyia.

Per N. Bonet

Aquest és un paradís ubicat entre l’estuari del Grau de Santa Margarita i la urbanització Empuriabrava, amb sorra fina i oberta durant tot l’any per als gossos sense restricció horària. Això sí, s’han de portar en ordre la cartilla i les vacunes de l’animal i mantenir net l’espai.

A poc a poc, els municipis s’han anat sensibilitzant i existeix una llista d’arenals on està permès banyar-se amb les mascotes. Resulta pràctic el resum de la pàgina web www.redcanina.es. A la costa de Barcelona, destaquen Cala Vallcarca, a Sitges, envoltada de zones verdes; la platja canina del Masnou, d’uns 400 m.; i a Barcelona ciutat, el tram nord de la platja de Llevant. A Tarragona, la Cala Cementiri i la Cala Caponet, a l’Ametlla de Mar; la platja de la Riera d’Alforja a Cambrils i la Bassa de l’Arena, al Delta, considerada la millor de Catalunya per als gossos.