PARCS BOTÀNICS

Jardins, un oasi natural

Són monuments a la naturalesa, un recés de pau i vegetació que captiva els sentits

Marimurtra.

Per Núria Bonet

Fer una passejada per qualsevol d’aquests grans parcs i jardins botànics pot ser la millor opció per refrescar-se, desconnectar i relaxar-se enmig de la calor estiuenca. Són autèntics oasis a prop de les ciutats i de les concorregudes platges, amb exemplars únics de vegetació arribada des de tot el Planeta, cuidats amb afecte i precisió científica des de principis del segle XX.

Sembla que un s’endinsa en un poema de Kavafis contemplant el capvespre des del templet dels jardins de Marimurtra. Situat a Blanes, a la Costa Brava, aquest jardí botànic és un dels més bonics del Mediterrani. Sobre uns penya-segats que voregen el mar es poden contemplar algunes de les panoràmiques més espectaculars de la costa i conèixer més de 4.000 espècies vegetals, la majoria exòtiques, així com un bon nombre d’exemplars extraordinaris per la seva edat o dimensions (www.marimurtra.cat)

També a la Costa Brava, els Jardins de Cap Roig, situats entre els municipis de Palafrugell i Mont-ras, compten amb prop de 800 espècies botàniques en una extensió de 20 hectàrees. Aquí s’hi organitzen tot tipus d’activitats, des de tallers per aprendre botànica emulant la creadora del jardí, Dorothy Webster, fins a un prestigiós festival d’estiu.(www.fundacionlacaixa.org)

Entre Cambrils i Montbrió, a Tarragona, s’amaga una altra joia, el Parc Samà, un jardí històric amb un palau envoltat d’oliveres, vinyes i ametllers. Combina l’estètica romàntica amb la indiana (www.parcsama.es). I si es tracta de desconnectar de la ciutat, a Barcelona, el parc del Laberint d’Horta és ideal. Nascut com un jardí neoclàssic amb un toc de fesomia italiana, es va acabar com a jardí romàntic. Recórrer el seu popular laberint té el seu punt d’aventura.

Càmping & Bungalow Salatà a RosesParc Samà.
Càmping & Bungalow Salatà a RosesLaberint d’Horta.
Càmping & Bungalows ValldaroPinya de Rosa.
Càmping & Bungalows ValldaroCap Roig.