FIGUERES

Gastronomia, art i comerç a l’Alt Empordà

La ciutat de Figueres s’associa sempre a un nom propi: Salvador Dalí. La figura del pintor empordanès, omnipresent en tota la capital de la comarca de l’Alt Empordà, constitueix el principal reclam per al turista, però també hi ha molts altres al·licients que afegeixen atractiu a la visita.

Contingut ofert per

Parlem de passat històric, festivals, museus, gastronomia i una clara vocació comercial, complements que fan de Figueres un destí vacacional molt atractiu.

Visites guiades

Per conèixer a fons la ciutat, l’àrea de Turisme de l’Ajuntament de Figueres proposa una sèrie de visites guiades i itineraris culturals de programació setmanal. La més sol·licitada és la Ruta Dalí, que recorre els espais més singulars vinculats a l’artista. La visita permet conèixer la seva casa natal, l’església on el van batejar i, per descomptat, la seva creació més complexa: el Teatre-Museu Dalí.

També és molt recomanable la visita guiada a l’església gòtica de Sant Pere, amb vestigis romànics. Val la pena pujar al campanar per disfrutar d’unes vistes espectaculars de Figueres.

Monuments i paisatge

Tampoc us podeu perdre la visita al castell de Sant Ferran, la fortalesa més gran d’Europa del s.XVIII i un prodigi de l’enginyeria militar de l’època. I si el que preferiu és la naturalesa, Figueres és l’epicentre de la xarxa de camins de senderisme i cicloturisme de la comarca.

Rutes enogastronòmiques

La cuina de l’Alt Empordà, basada en la conjunció de mar i muntanya, és una cuina de contrastos i objecte de culte entre els ambients gastronòmics més exigents. Per conèixer de primera mà els excel·lents productes locals d’aquestes terres i la seva tradició culinària, hi ha programats diversos itineraris enogastronòmics per als pròxims mesos d’estiu, que inclouen degustacions de plats tradicionals i d’avantguarda maridats amb vins de la DO Empordà.

Aquesta efervescència gastronòmica de Figueres es percep especialment en el mercat setmanal, a la Rambla i als bars i restaurants del centre històric, on abunden els productes km0. És una zona perfecta per passejar, que acull una oferta diversificada de comerços basats en la qualitat i en el tracte familiar. Actualment, el centre històric de Figueres és un gran espai comercial a l’aire lliure, que atrau compradors de les comarques de Girona i del sud de França.